(+420) 603 244 352
info@landgraf.cz

Ústavní soud: Výrok Wagnerové o Kalouskovi je překroucený

Komentář k článku viz níže:

To že média a pak následně veřejnost, které pouze z médií čerpá zdroj svého obrazu o světě, věci zkreslují, je jedna věc.

Jinou věcí ovšem je, že se v ČR bohužel stalo naprosto téměř samozřejmým, opovrhovat ústavním soudem. Je to jednoduché: Když si to zcela bez skrupulí a hlavně často zcela bez znalosti kauzy samotné dovolí pan prezident, který je navíc též univerzitním profesorem, tak proč by měli mít ostatní občané pocit, že ústavní soud zde má nějakou vážnost?

Přitom asi téměř každý, který alespoň něco ví o politologii či o právu, musí uznat, že bez existence a obecného uznávání autority ústavního soudu jsou všechna ta základní ústavní práva a principy, na kterých stojí česká ústava, pouze teoretickou a akademickou proklamací a že si pak o nějakém skutečně právním státě můžeme nechat zdát, nejlépe po přečtení dobré učebnice práva…

Závěrem osobní poznámka: Já osobně velmi fandím a obdivuji soudkyni E. Wagnerovou, zejména za to, že se nebojí rozhodnout I státu a jeho nohsledům navzdory – mám na mysli třeba zajímavé a průlomové judikáty v daňově-právní oblasti.

Ústavní soud: Výrok Wagnerové o Kalouskovi je překroucený :: Domácí :: ČT24.

Leave a Reply

%d bloggers like this: